Piece cyklotermiczne

Piec cyklotermiczny

Piece piekarskie cyklotermiczne typu PKC (ogrzewane olejem lub gazem) przeznaczone są do wypieku chleba żytniego, mieszanego i pszennego oraz bułek i rogali.
Wypiek w piecach cyklotermicznych odbywa się bezpośrednio na płytach wypiekowych lub na blachach wypiekowych.
Wieloletnie doświadczenie w produkcji pieców piekarniczych poparte nowym spojrzeniem na jakość projektu i wykonania, pozwoliło na uzyskanie produktu spełniającego wymagania stawiane przez najbardziej wymagających użytkowników.
Piece cyklotermiczne dostępne w wersjach 8-10-15-18 m2.

PIEC KOMOROWY CYKLOTERMICZNY PKC
Powierzchnia wypiekowa m2 8 10 15 18
Długość komory wypiekowej mm 1600 2100 2100 2500
Szerokość komory wypiekowej mm 1240 1240 1860 1860
Ilość komór szt 4 4 4 4
Moc grzewcza kW 45 65 100 125
Moc elektryczna zainstalowana kW 4 4 4,5 5
Napięcie V 230 / 400 230 / 400 230 / 400 230 / 400
Częstotliwość Hz 50 50 50 50
Masa kg 3200 3400 4400 5000

 

Wymiary zewnętrzne
pieca cyklotermicznego
Głębokość mm 3000 3500 3500 4000
Szerokość mm 1850 1850 2500 2500
Wysokość mm 2300 2300 2300 2300

sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

login form