Wyposażyliśmy największą na Śląsku piekarnię

W Zabrzu piekarnia KŁOS otworzyła największą na Śląsku rzemieślniczą piekarnię. Budynek zajmuje powierzchnię 7 tysięcy metrów kwadratowych. Docelowo będzie w nim powstawało około 25 ton pieczywa na dobę: 26 tysięcy różnorodnych bochenków chleba i 45 tysięcy bułek. Produkcje na taka skalę z zachowaniem wysokiej jakości wypieku mogą zagwarantować tylko najlepsze maszyny, charakteryzujące się bezawaryjnością a zarazem prostota obsługi.

Choć nowa piekarnia zachwyca rozmachem i umaszynowieniem, firma KŁOS nie rezygnuje ze starych receptur i rodzinnego charakteru swojej działalności. Między innymi ten czynnik zadecydował o tym, że w piekarni swoje miejsce znalazły urządzenia oznaczone logiem IBIS. Nasze miesiarki charakteryzują się indywidualnym doborem prędkości obrotów miesidła, co pozwala na dopasowanie maszyny do ciasta a nie jak to do tej pory było ciasta do urządzenia. Dzięki tym parametrom receptury naszych dziadków są możliwe do odtworzenia.

 

 

miesiarki_IBIS

sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

login form